Sorry

Har inte skrivit på vad är det? 4 dagar?? Jag har faktiskt ett liv, hehe. Nej, men det har varit så mycket när det är skola nästan hela dagen och har man inte fixat stallet på lektionstid så tar det resten av dagen och till sist ska man hinna äta och sedan umgås med kompisar också på kvällen. OCH jag måste faktiskt sova... Så jag hinner inte med hela tiden, har faktiskt inte så mycket tanke på att jag måste blogga varje dag. Nu gör jag det iallafall och då är alla glada!
 
Sheeba har inte gått något speciellt denna veckan då hon vaccinerades i tisdags och fick vila onsdag, sedan red jag lite lätt i ridhuset igår och idag tänkte jag rida på bommar. Filippa stannar denna helgen så hon ska vara lite med mig i stallet. Det ska bli jätte kul. Tänkte hoppa någon dag också och eftersom att jag har med min videokamera så hoppas jag på lite film. Dessutom så ska vi ha terrängträning på måndag förmiddag! SKITKUL! Lite segt att när alla andra klasser börjar kvart i 1 så börjar vi kvart över 8 men så är det. Vi får väl förhoppningsvis sluta lite tidigare/börja senare en annan dag när de inte gör det. Och även om vi inte gör det så tycker jag inte att det gör så mycket, för det är ju faktiskt därför jag går denna linjen. För att utvecklas med min häst!:) 
 
Nu tänkte jag sticka till stallet men här får ni lite bilder, det är på när jag var ute och gick med Sheeba och hon fick smaka lite äppel och bilder på de böcker jag har på hästlektionerna:D (teori då!)
 
 
 
 

I skolan

Efter bussresor på ca 3 h tillsammans kom jag tillslut till skolan, tillsammans med Filippa såklart!:) Hann bara slänga in grejerna på rummet innan vi skulle till lektionen. Men det har varit rätt chill eftersom vi bara hade en lektion innan lunch och nu har vi påbörjat den andra. Ja, jag bloggar på skoltid MEN till mitt försvar så är jag klar med uppgiften.
Imorgon är det kvalitet här på Plönninge och på den tredje lektionen ska vi kolla. Vi går egenom lite vad det är idag och vi skulle pricka i hur våran ideal häst ska skulle se ut. Rätt kul, fast pappret man ska fylla i är på engelska. Fast det gick bra ändå. 
 
Fick en rolig bok innan lunch förresten, det är en sån där man ska gå egenom sina mål och sätta upp målen och sedan pricka av, dessutom finns det massa att fylla i t.ex. vad ekipaget är bra på och vad som behöver förbättras osv. Hoppas att vi ska jobba lite med den, vågar inte fylla i den än även om det kliar i fingrarna...
 

Inget intressant

Händer inget nämnvärt här hemma, haha synd men så är det. Skönt att sova bara. Har haft lite sms kontakt med Cajsa som tar hand om Sheeba på skolan och hon verkar leva så allt känns bra. Hon hade tydligen fått på sig myskläderna som består av back on track skydden och täcket:) Myyys <3

Vet inte om jag bloggar imorgon, är ju ändå inte i stallet så det händer inget förrens på Måndag, åker till skolan på morgonen vid typ 10 i 7 och är i skolan typ lite innan vi börjar vid 11. Segt, men så är det. Får träffa söta hästen på eftermiddagen iallafall...:) och resten av veckan...

Åkt hem

Har åkt hem nu över helgen, jag har lagt över ansvaret av Sheeba på Cajsa och Sophia i min klass. De är så nogranna och duktiga så jag litar på att min häst mår bra när jag kommer tillbaka på måndag. Ska bli skönt att vila lite, var jätte trött på bussen hem och nu är jag fortfarande trött... Har inte ridit idag och hon kommer att få vila nu under helgen, bara gå i hagen. Det kan hon behöva, ska se lite hur vi ska rida på lektionerna nästa vecka men tanken är att jag ska longera henne på måndag.

Longera gjorde vi förresten idag på lektionen efter lunch, sista lektionen alltså! Det gick rätt bra för min del men eftersom att jag var den första på "min" häst så blev det ingen galopp för mig, men det spelar ingen roll för jag känner ändå att jag har gjort det rätt mycket och kan det någorlunda. Hoppas att Peppe tycker detsamma, hehe;)


Ridlektionen - dressyr

Idag fick jag lite sovmorgon, för vi skulle vara i stallet hela förmiddagen fram till lunch. Så jag och Filippa sov rätt länge. Skulle gått upp kvar över sju, men vi råkade somna om en liten stund och halv åtta vaknade vi igen och fick lite panik... hehe. Men det gick bra för det tar ju inte så lång tid då man bara ska ta på sig, försöka att inte se FÖR hemsk ut och sedan gå de jobbiga metrarna till matsalen för frukost. 
 
Red dressyr idag för Maud, ja asså nu när jag har ridit för Peppe ett par dagar så går hon mycket finare. Hon har slappnat av lite mer och går i en rätt fin form dock är hon väääldigt spänd och stel i sidorna. Men ska jag            vara ärlig så gör vi knappt något på dressyren, vi bara rider runt, runt, runt... hoppas det blir bättre sen:)

Lite bilder:)


Gymnasiet

Det känns så konstigt att gå på gymnasiet... Iallfall jag känner mig liten, jag vet inte hur det är med alla andra som går i ettan men det känns bara så xd Men det känns ändå väldigt bra! Jag trivs jättebra:)
 
Idag hoppade jag på lektionen, det är så chill att rida på lektions tid för då har man tid för allt annat viktigt också plus att man slipper stressa!:) Idag var vi hela dagen i stallet, först så tittade vi på en film där de pratade om säkerhet. Vi ska tydligen ha prov på det, hjälp... fast jag kunde typ allt sen innan ;) Efteråt så fick vi en varsin häst tilldelade och då fick vi gå och hämta hästarna från hagarna. Vi skulle borsta, göra hästarna fina, knoppa, linda frambenen och sedan plugga in hästens namn, födelseår, härstammning, färg och tecken. Sedan skulle vi visa hästen för hand för vår lärare och berätta om hästen. Det gick väldigt bra, jag var nervös innan jag skulle dit men när jag gjorde det så gick det jätte bra och min häst skötte sig. Det var bara i boxen när jag skulle knoppa som den hade ryck. För jag hade lixom ingen pall, fick stå på tå och ändå fick jag släppa ibland..
 
Glömde skriva hur det gick på hoppningen, haha??!! Vi red för Peppe och det gick mycket bättre än när vi red dressyr faktiskt... vi red för han igår också och då hade vi bommar, gick bra då med! Vi hoppade inte så högt, kanske 80 som högst men hon skötte sig verkligen jätte bra. Hon var inte så tjurig när jag ville öka i galoppen och hon tycker ju att det är så roligt att hoppa! Har filmer från när jag tränade hos Katta men jag hade visst inte med mig kamerasladden så jag kan inte ladda över dem :( Ni får de när jag har sladden, när jag har varit hemma... vilket är i helgen... hehe. 
 

Svar på fråga


Dator!!!

I'm back on track!! Fick en dator idag i min nya skola, tjohoo!:) Nu ska här bloggas;) Har ju börjat på Plönninge nu och det är jätte bra här! Sheeba trivs jättebra, hon kan titta ut från sin box och idag släppte vi ihop henne med en klasskompis häst. Cappuccino heter han, en svart häst. Jätte söt:) Nu ska jag ha lektion så jag skulle bara berätta att jag lever! Hörs sen! :D

RSS 2.0