(Går) Dagens ridpassIgår övningskörde jag för första gången! Skitkul men väldigt svårt! Ska förhoppningsvis köra lite idag med, fast på en lite större parkering än igår. 

Pappa cyklade med mig när jag red igår och Sheeba var super duktigt, vi galopperade rätt mycket och hon tyckte det var jätte roligt. Vi kan både rida före och efter pappa utan problem. Men när pappa rullade före i en lång nerförsbacke (så att Sheeba inte såg honom) blev hon helt ställd och tänkte gå hem. Hon vände och försökte springa hem, jag försökte vända henne men hon hade inga planer på det. Det gick bättre när jag stannade henne först innan jag började svänga tillbaka, lite pet på det och vi sprang efter pappa. Hon tyckte tydligen att han var bättre än ingenting, ändå får jag inte upplevelsen att det är samma med cykelsällskap som sällskap av andra hästar. Men Sheeba kanske ändrade åsikt när pappa försvann ur siktet, hehe. 

Påvägen tillbaka sen (samma runda igår också!) galopperade jag före, jag galopperade en liten bit och sedan låtsades hon bli rädd för något och direkt efter hon hoppade lite åt sidan började hon bocka som bara den! Det var nog tur att jag hade martingal på henne. För jag fick ta tag i den direkt. Hon är så himla söt när hon bockar för hon tänker bara på att bocka så hon nästan stannar på stället. Men jag antar att det är bra att hon gör av med lite överskottsenergi;)


Dagens ridpassSheeba och jag red med Ofelia ut i skogen. Vi red samma runda som vi har ridit i flera dagar nu, den fungerar bra och den är lagom lång:) Sheeba var rätt busig idag, men hon bråkade ingenting. Jag och Sheeba var bakom Nicko och han tar ju inte så långa steg, så när vi galopperade fick jag galoppera fram till Nicko och sedan fick jag bromsa och sedan galoppera igen. I sista galoppen var Sheeba lite trött på mig för att jag bromsade så hon började bocka lite snällt, hehe. Men hon blev riktigt trött under ridturen, jag jobbade henne rätt mycket. Försökte ställa och flytta henne vilket fungerade rätt bra. Hon förstår inte helt ställningarna men det jobbar vi på!:) Hon är riktigt rolig att rida!Veckans planering


Win


( Bilden gör oss inte rättvisa;) Ser helt konstigt ut, och jag stör mig på att Sheebas ben ser jätte grova ut på denna bilden. Aja, det är iallfall en bild på oss från idag!!;D ) Fotograf: Min pappa <3

Idag var det krut i damen! Det var så himla varmt och jag hittade ingen att rida med (ofelia kunde inte sen) så det blev att mamma och pappa cyklade med lite senare runt kvart i 8 - 8. Det var jätte roligt för hon var jätte duktig. Men jag fick kämpa! Och det är jag glad att jag gjorde. Förut när hon har stannat och bockat/halvstegrat och velat vända tillbaka har jag hoppat av eftersom hon tidigare har rest sig rakt upp. Därför har jag varit väldigt försiktig, men jag behöver verkligen visa henne vem det är som bestämmer och jag har äntligen vågat göra det!

Idag var hon jätte jobbig, vi gick först på asfalten utanför stallet för ridskolehästarna släpptes ut och jag ville lixom inte rida bland lösa hästar, så det fick bli så. Mamma och pappa cyklade före en bit. Efter bara en liten bit stannar hon och försöker backa och bocka och halvstegra. Då blir jag arg på henne för jag har tröttnat på att hon inte lyssnar på mig. Jag tog i vänster tygel (hon vände höger) och försökte vända tillbaka henne från det håll vi skulle till. Jag skänklar och leder med tygel och petar med spöt (på högersida) för att hon ska lyssna och efter mycket studs lyckas vi fortsätta i ungefär 30 meter. Där tar det stopp igen (detta var vid en "korsning" på en "grusväg" påväg till skogen), hon gör likadant och försöker vända. Jag gör också likadant som förut och lyckas sedan få henne att bjuda framåt så vi travar en bit. Sedan gick det SUPER runt hela rundan. Vi galopperade även och hon var jätte pigg och glad och framförallt väldigt lyhörd! Det var jätte skönt. Inte för att hon är seg och dum i vanliga fall men hon var jätte duktig idag:) Det hjälper att säga ifrån, hehe;)

Är glad, men ändå inte...

För att igår fick jag mitt körkortstillstånd på posten, vilket gör att jag får börja övningsköra. Och idag kom mammas och pappas handledartillstånd om jag inte får köra utan;) Mamma och pappa måste vara godkända också, haha. MEN, sedan märkte jag att: Vi inte har en övningskörsskylt!! Gah, nu kan jag ju ändå inte köra eftersom man måste ju ha den där skylten. Får väl se om vi får tag på en...

Körkortstillstånd!!!


Som ett ljus

Sheeba gick (nästan) som ett ljus imorse ut i hagen. Hon lät iallafall bli att äta gräs hela vägen från dörren i stallet till hennes hage. Men jag förstår henne, utanför hagarna är det en fot högt gräs och det är grönt som bara den. Till och med jag som inte är en häst tycker det ser saftigt ut... 

Red ut innan idag med Ebba och Ofelia. Det gick bra, hon gick rätt bra efter lite tjafs. Helst hade hon velat racea hela rundan men eftersom både Sheeba och Tajfun vilade igår och Nicko är lite halvgalen i skogen just nu valde vi att bara skritta och trava. Men det är nyttigt det också, även om inte Sheeba vill tro det;) Hon och Tajfun går rätt bra tillsammans, de står brevid varandra i boxen och tidigare har Sheeba varit väldigt arg på Tajfun när hon står och äter för han fattar ju inte att han inte ska stå och glo just när Sheeba äter. Hon stör sig väl bara... Men iallafall funkar de bra tillsammans i skogen, i boxen har jag heller inte märkt speciellt mycket. Kanske lite ibland att hon är arg på honom men hon vill gärna ha sin box för sig själv. Ibland får inte ens jag komma in, Men det går efter lite övertalning. Hon vill gärna stå och sticka ut huvudet genom boxen:) Därför knuffar hon ut mig och jag får agera "kli-pinne" (hon brukar använda väggen lite ibland också). Sen får jag väl se om jag hittar någon att rida ut med imorgon:)

En fråga

Fick en fråga av Olivia

Svar: När vi kom tillbaka från tyskland, stannade ju Sheeba kvar i Blekinge. Där hade hon det jätte bra men hon slog sig hur mycket som helst. En dag så gick hon omkull och gjorde en volt i hagen, antagligen blev hon rädd för något eller så sprang hon för att hon var glad. Hon fick en massa blåmärken osv. Men nu mår hon bra! Hon hade så ont på ena skinkan att man knappt fick ta på henne där :)


Tjolahopp

Nu känner jag att det var länge sen jag uppdaterade. Jag hinner inte med mer än mitt liv så det är lite svårt och segt att blogga hela tiden. Men jag tänker fortsättta blogga även när jag går på Plönninge:) Ska försöka uppdatera lite ordentligt snart, dock tappar jag intresset för bloggningen när jag inte får någon respons. Det hade varit roligt om ni blev bättre på att kommentera. Också att skriva VAD ni vill läsa om eller om ni vill ha bilder på något speciellt. T.ex. Sheeba?;)

image descriptionimage description

Tappat sko, igen!!!

Sheeba vilade igår eftersom jag var på körskolan på möte/kurs. Idag när jag släppte ut sheeba i hagen märkte jag att hon hade tappat ens skon fram! Jag blir så trött på henne för hon drar ju av sig sina skor hela tiden. Jag antar att hon drog av sig den i boxen för igår skulle jag ju ha märkt om hon var utan sko. Hon kan ju råkat ha trampat på sig själv på skor och sedan försökt lyfta benet eller ngt. Vad vet jag.

 


Ridit idag!

Red lilla S idag. Hon var verkligen pigg och taggad!:D Lina red med på Florens. Vi red inte alls långt, bara thelenäs. Det gick jättebra och de trivs jätte bra ihop! Sheeba har en sån luftig galopp, det känns som om man inte kommer någonstans utan man bara hoppar rätt upp i luften!:P 
Imorgon ska jag till körskolan, tjiho! Får vi väl se hur det går med den lilla "kursen" jag ska gå. Hoppas på att få börja köra så snart som möjligt:D

Mys

Sheeba verkar tycka det är mysigt att vara hemma igen, hon trippar så glatt i stallgången. Hon har sån energi!:D Och när jag står utanför boxen och tittar på henne så tittar hon tillbaka så som hon gör på bilderna ovan. Den gulligaste i hela världen <3 

Imorgon hade jag tänkt rida, blev inget idag eftersom jag hade utvecklingssamtal. Dock hann jag med att frisera henne och gå en runda i ridhuset och lukta lite bajs. Det var Sheeba som luktade på bajset... inte jag. Hon är väldigt facinerad av bajs. Är man ute och rider (skrittar) och så kommer det en bajshög så är hon direkt där och ska nosa och se vem som har varit här före henne. Gaaaalet jaao. (Citaterar William från Lillabloggen, haha)

Det blir att mamma får cykla med mig imorgon, får se vilken runda vi tar. Är inte riktigt säker på vädret som ska bli imorgon, det skulle tydligen bli busväder? Kanske inte så kul att rida ut då... vem vad gör man? Jag ska ju inte rida på banan. Men vi får väl ta och se ;)

Sheeba kommer hem!

image description
Idag kommer vi att ta hem Sheeba, tyvärr åker Donelli tillbaka. Från början var det tänkt att Donelli skulle stanna och att Lina skulle haft henne och ridit med mig eftersom jag behöver rida rakt fram i skogen i ca 3 veckor framåt.

Dessutom ska jag på möte på Måndag, jag ska till körskolan och efter det mötet får jag börja övningsköra. Tjohoo:D

Pinn-hoppning

Här är filmer på mig och Donelli från igår när vi skuttade över de små pinnarna, hihi.


HoppelihoppIgår imorse, red jag ut. Jag red banvallen som är en galoppsträcka, Lina cyklade med på Emelies cykel! Det var jätte roligt, Donelli tyckte om cykeln och gick helst bakom och efter den. Men Lina kunde ju inte hålla vårt tempo i galoppen så vi galopperade först!:D Jag galopperade den en gång dit och sedan skrittade jag lite på en väg en stund och sedan galopperade vi tillbaka. Lina blev nog antagligen lite trött... hihi. 

Sedan la Lina fram ett par grenar på vägen för skojs skull och jag hoppade över dem ett par gånger. Donelli tyckte de var jäääätte konstiga så första hoppet gjorde hon jätte högt med frambenen och normalt med bakbenen. Sedan påvägen tillbaka gick det snabbare över för det låg "hemmåt" så vi galopperade en bit innan jag kunde stanna henne. Sedan verkligen VÄGRADE hon vända mer för hon skulle verkligen hem. Så det var bara för oss att hänga med... Det kommer film på när jag hoppade lite senare idag!:)

Idag behövde jag göra klart ett skolarbete som jag inte riktigt haft tid för, och då fick Filippa ta hand om Donelli idag. Skrev hur mycket som helst på facebook vad hon skulle göra så hon borde ha förstått vad som ska göras. Det känns verkligen konstigt att inte behöva åka ut till stallet idag (förutom utsläppet imorse då). Känns som om jag har hur mycket tid som helst över. Det känns rätt skönt, men skulle det varit fler än en sånhär dag hade jag nog blivit galen. Man gör ju ingenting när man inte är i stallet, man blir så himla passiv! :O Jag tycker det är lite konstigt att inte åka ut till stallet också för att ens kolla att allt är gjort, men jag litar på Filippa:) Det är bara så jobbigt för jag är sån, att jag måste kolla så att allt är perfekt. När det gäller mina hästar då;) Typ mockning och sånt. Jag vill helst inte att någon annan ska göra det åt mig för jag vet hur jag vill ha det och då gör jag det bäst själv... känner mig ego, men det underlättar ju för alla andra i min omgivning. Speciellt mamma och pappa, inte för att de skulle mocka åt mig en vanlig dag då men ändå...
Sheeba

Jag var och red Sheeba igår och i förrgår. Hon var jätte pigg i förrgår, dock var hon väldigt stel i vänster bak efter vad hon har gjort... Men igår var hon verkligen mycket bättre! Hon kändes verkligen superbra! Hon är SÅ mjuk och fin! Speciellt gångarterna! Traven och galoppen är bara så underbara:D Det var en fröjd att rida henne och att hon var pigg och glad gjorde allting ännu bättre!!:)

image description
image description
image description

Hoppar Donelli

Film från när jag hoppade Donelli i fredags. Tycker verkligen inte om att se mig själv men det är ju så roligt med filmer! Det måste väl också ni tycka? Man kan ju kolla hästen iallafall;) Hoppade inte alls högt, det sista är nog runt 90 cm. Och Donelli tycker detta är JÄTTE kul! Hon springer på mot hindret och efteråt så saktar hon ner själv och tycker att "Nu kan vi pausa lite" Och så fort man styr på igen så är hon pigg:D

Uppd. La ni märke till att hon hoppade bara bättre, och bättre, ju högre det blev?!:D


Kläder

Här kommer det bilder på kläderna jag köpte igår:
Nya inlägg kommer snart

(Skärmbild på mig och Donelli från filmerna där vi hoppar) 

Imorgon kommer det komma bilder på vad jag köpte idag och det kommer dessutom komma bilder + film på från när jag och Donelli hoppade igår!:)

Byta header??

Vad tycker ni? Ska jag byta header? Kanske till en lite somrigare? Problemet är bara att jag inte vet hur den ska se ut... har ni tips får ni gärna kommentera!

Flygplansdag

Sov över hos Lina igår/inatt och imorse fick jag cykla till stallet, ensam!:( Taskigt Lina. Fast Lina hade ändå inte haft något att göra för jag red ut;) Dock var det en massa flygplan ute och övade. Det verkligen dundrade i luften när de kom flygandes. Men den enda som blev rädd var jag... Donelli brydde sig ingenting. När jag hörde att det kom flygplan försökte jag överrösta dem genom att prata riktigt högt med Donelli. Men som sagt, hon brydde sig inte;) 

Ska gå in och kolla lite på Börjes hemsida och se om jag kan hitta något redan nu. Dock är det roligast att gå och titta i affären på riktigt... men det tar vi lite senare idag!:)

Bilder på Fille och Donelli


Nytt täcke!

Var på City Gross igår. Tänkte hitta ridbyxor men det fanns inga jag ville ha!:( Blev istället ett täcke. Ett rött fleece:) Ska till sheeba och rida henne senare! Då kör vi förbi Börjes, så jag får se om jag hittar något jag vill ha där istället!;) 

Blir så arg på blogg.se appen. Försöker ladda upp hur många inlägg som helst där men den vägrar!!:( Dåligt!
image description

Länge sen

Blir lite uppdatering nu ;) igår red Filippa på Donelli. Snacka om att hon var busig, hästen!!:D hihi. Himla gulligt!! Kommer ett inlägg med bilder från när Filippa red:)


RSS 2.0