Hoppning hos Katta sommaren 2012

Här kommer en film från när jag hoppade sista gånger för Katta i somras. Där kändes hos jätte fin! Fick jätte fina språng emellanåt. Vi ska lära oss att taxera ännu bättre bara. Hon hade också skitbra bjudning där, ska hoppa imorgonbitti och jag ska försöka återfå den där härliga bjudningen då. Är sååhäääär taggad på att hoppa imorgon efter att ha sett denna filmen!! Jag tyckte förresten att låten passade lite. Hahha:) Kommentera gärna, dock tycker jag att min sits har förbättrats sen dess!:D


Internet is slooooow...

Internetet är sjukt segt inne på vårt rum, så jag har inte tid eller lust att blogga när det är så :/ Kommer snart inlägg (förhoppningsvis), även filmer på hoppning osv:)

Och snart kan jag börja tävla på riktigt! TJOHO! Om jag klarar provet så har jag grönt kort om en vecka!! Jippie:D

Sjuk

Har sjukanmält mig nu tre dagar irad, imorgon SKA jag till skolan. Som iochförsig är 20 meter från min dörr. Men ändå.

Har dock idag roat mig med att plugga till min gröntkortkurs och nu håller jag på med en checklista till tävling:)

Grönt kort

Hade morgonen idag i stallet här på skolan, ja jag stannade ännu en helg;) Vid 11 -17 ska jag ha gröntkort-kurs på ridskolan i Harplinge och jag trodde att jag skulle kunna stanna kvar där tills det att jag behövde cykla dit. Men nej, jag blev klar vid 9. Och då har jag ändå fodrat (vid 07.00), satt på täcke på alla hästar, släppt ut alla hästar (vid 08.00), mockat åt min häst och sopat HELA stallet.
Så nu satte jag mig och bloggade lite och sen ska jag nog kolla på ett avsnitt av en serie som jag brukar kolla på. Det är rätt chill faktiskt. Har lyssnat på musik hela morgonen också, det är underbart. 
 
Min rumskompis Filippa sover fortfarande, det är ett under att hon inte vaknat för jag är så osmidig när jag ska vara tyst och försiktig. Har ju både ätit frukost och bytt kläder när hon sovit idag men jag har inte lyckats väcka henne... än. 
 
 

Klippning

 
 

iPhonen funkar!

Terrängträning i morse då ja!
Vi fick hoppa mycket mer idag och det är verkligen jätte kul! Vi ska ha terräng varje måndag framöver nu, fast jag vet inte riktigt hur länge. Inte när det är snö iallafall;) 
 
Iallafall fick vi ju hoppa mycket idag och vi red också mycket genom vattnet och det gick superbra! Hon tvekade lite ibörjan av passet men sedan kunde vi galoppera genom.
 
Det var kallt imorse så då skrittade vi fram med fleecetäcke <3 För i lördagskväll klippte jag Sheeba, så nu har hon bara päls i huvudet, lite på ryggen och så har hon en krona på rumpan!:) Det kommer bilder på det i nästa inlägg!:)
 
Nu var det jätte varmt efter terrängen så efter att Sheeba fått stå och vila lite och äta lite i boxen fick hon gå ut utan täcke. Det skulle tydligen bli 21 grader och inget regn, men om det börjar regna tänker jag självklart åka upp till stallet och plocka på henne ett täcke <3
 
Red ut igår

Red ut en runda själv igår. Det gick super bra! Hon vände inte en enda gång! Det var första gången jag red ut själv här på Plönninge och ja, jag hade telefon med mig!:)
Vi mötte en travvagn två gånger. Sheeba tycker de ser jätte konstiga ut, det är något som sitter ihop med hästen ju!? Men jag hoppade av och han som körde travhästen var jätte snäll och saktade ner. Så det gick jätte bra båda gångerna. Förra gången vi mötte travhästar med vagn var ju på travbanan där vi skulle galoppera, och där blev hon ju jätte stirrig över dem även om det var en häst som gick före och förbi travvagnarna. Men då var det ju två stycken hästar också, och de saktade knappt ner. Jag vet att travhästar helst inte ska stå stilla med vagn men ändå borde man kunna sakta ner och skritta försiktigt förbi?:) Som han i skogen! 
 

GAH!

Nu när jag försökte lägga in bilderna sa telefonen att det blev något fel med en bild, sedan ville den att jag skulle återställa och det gjorde jag för det gick inte att göra något annat. Och nu sitter jag här och kan inte ens komma in på telefonen! ÅÅHH:(

Kommer inlägg med bilder!

Håller på att ladda in alla bilder och filmer i datorn. Har varit och fodrat och släppt ut hästarna imorse och just nu har jag tvätt nere i källaren. Effektivtjej.se! Ska göra lite inlägg sen när bilderna har kommit över! :D

Hovkrats!

Gjorde hovkratsar igår på naturbruket, skit kul att göra massa praktiska grejer:D

Idag och inför morgondagen

Red idag, jag var i ridhuset. Tycker att de borde harva där nu! Det är typ upptrampat och det har inte varit harvat på flera dagar:( asså jag vet inte riktigt hur vi gör imorgon. För att för det första så har vi inte fått ut grupperna än, så jag vet inte vilken tid jag ska rida. Och sedan regnade det jätte mycket idag så jag hoppas nästan att vi ska hoppa inne i ridhuset imorgon. Dessutom såg hindrena höga ut, jag vill inte hoppa så högt för jag tycker det är läskigt med fasta hinder. Okej med typ stockar och små plank men inte mer :( och inte typ 1 meter högt, hjälp!

Mitt schema

Mitt schema för denna veckan, inte för att ni förstår så mycket men ni ser ju själva att vi inte har så jätte många olika ämnen:)
Det som är på fjellaregård är stall och oftast då ridning eller trav!:)

Glömde

Tror att jag glömde berätta att vi fått "arbets/stall - sko". Det är till när vi har naturbruks lektioner och när vi jobbar i stallet så det är stålhätta i dem! Dock har jag fått värsta skav av dem, men det verkar ha gått över en del nu iallfall och vi hoppas att jag slipper mer skav:(
 
 

Utsikt

Detta möts jag av varje dag här på Plönninge <3


Sophia

Tittade innan när Sophia red, skulle filmat men han hade träningsvärk och då kändes han inte helt hundra. Filmen skulle skickas till hennes tränare men det tar vi en annan dag när det går lite bättre. Ingen mening när det inte känns bra ju!:)
 
 
 

Mår inte bra

Mådde inte bra idag så jag red aldrig, hade tänkt hoppa men det får vi strunta i. Dessutom är det terräng träning på måndag ju! Är lite nervös men det ska bli jätte kul, vill inte hoppa så högt först bara. Bara typ stockar och sånt, men de tar väl hänsyn till önskemål får man ju hoppas, och utbildningsståndpunkt;)
 
Borstade iallafall lite på hästen och hon är så fin <3
 

RSS 2.0