Bilder från dressyrträning


Oaktiv, hehe

Träningsdagarna:

Söndag: Dressyr för Bo Jenå, Gick bra. Inga problem med att fatta galopp osv. och hon gick bra när hon väl kunde koncentrera sig!:)

Måndag: Dressyr för Bo idag igen. Började väl bra och sedan i galoppen stannade hon och reste sig. Sedan stannade hon flera gånger och ville inte gå framåt. Även idag gick det bra ibland när hon inte tyckte det var tråkigt. 

Tisdag: Hoppning för Peter Eriksson. Jag hoppade upp på Sheeba utanför stallet och skulle skritta henne till paddocken. Redan då började hon stanna och eftersom jag var ensam just då hoppade jag av igen och ledde henne till paddocken där jag gick några varv. Då hoppade jag upp igen, men såfort jag hoppade upp stannade hon. Blev såklart ledsen på henne och sedan när vi skulle in på "hoppbanan" och rida för Peter sa jag till dem att jag ville att någon annan skulle rida henne. Peter hoppade därför upp på henne och red henne, Sheeba blev nog lite förvånad och hon tyckte han var lite jobbig. Men sedan när jag satt upp igen kändes hon mycket bättre och jag kände mig säkrare. Dessutom sa Peter till mig hur jag skulle rida henne och jag var med på uppvärmningen. Däremot var jag inte med när de hoppade, jag hoppade ett litet kryss några gånger och sedan tittade jag mest på och skrittade runt. Men efter träningen när det var lunch, hoppade Peter upp igen och red henne över några bommar och hoppade ett litet kryss med henne. Hon är ju inte mogen för höga hinder och sånt än och det är därför jag inte hoppar så mycket. 

Onsdag: Terräng träning för Jan Jönsson, Pernilla och Ted Velanders hästskötare red Sheeba. Men det gick inget bra, jag tror att Sheeba tyckte det blev för mycket. Hon gick jätte fint när Anna bara red i skritt, trav och galopp och galopperade på "fältet". Dock ville Sheeba inte alls hoppa.

Torsdag: Jag red Sheeba för Jan, det gick jätte bra förutom över hindrena. Men det struntar vi i sålänge. Sheeba gick bra när jag galopperade och jag galopperade henne mycket i lättsits. Jan tyckte att jag skulle fortsätta hoppa lite stockar hemma som jag gjort lite innan och vid senare tillfälle introducera henne till terränghinder.
_____________________________________________________________________________________

Igår var det hemresa och då åkte jag och Sheeba direkt till Blekinge. Där vi köpte henne ifrån och där jag brukar vara och rida och hjälpa till!:) Hon blev JÄTTE glad när vi kom dit och hon gnäggade och hon fick hälsa på alla hästarna och de andra hästarna blev också glada!:) Just nu står hon i en box så hon kan titta ut, jätte mysigt!

Idag sov jag jättelänge. Sov till typ lite över 11 och det var nog välbehövt! Imorgon åker jag ner till Sheeba och ska vara där denna veckan (har påsklov). Idag skulle också Ronja och hennes ponny komma ner, ska bli spännande för jag har inte träffat Ronja på länge och det var inte så länge sen hon fick sin ponny!:)

Sedan är det en jätte mysig grej.... En av stona på gården är dräktig och ska typ föla närsomhelst. Jag HOPPAS hon fölar denna veckan jag är där!!:) Och förutom alla deras schäfrar, deras 2 grand danois och deras lilla Babe (en liten söt vovve) har de nu en ny grand danois. Skit söt! Den ser ut som Tiger T fast mer svart. Alltså ränder och så. Den heter Pippilotta, hihi!:) Visar bild när jag är där nere sen!

PS. Håll utkik! Nu i eftermiddag kommer det bilder från dressyrträningarna!



Red för Bo Jenå

Red för Bo Jenå idag, gick sjukt bra när hon väl lyssnade och koncentrerade sig. Hon blev jätte fin i formen och det gick värsta bra att galoppera! Kommer bilder lite senare... Sitter på hotellet nu och vi ska snart äta. Ida filmade mig idag och när jag har lagt in filmen kan jag se om jag får ut någon bild av det som jag kan lägga upp här. Orkar nog inte fixa in filmen på bloggen, det tar för mycket tid;)

Imorgon ska jag rida ett andra dressyrpass för Bo och det gör jag klockan 11. Får se om det kanske tillomed går bättre då?;)

Tvättat som en galning

Har tvättat som värsta galningen idag. 4 eller 5 tvättar blev det nog... Har tvättat täcken och annat inför resan;) så att allt är rent och fräscht! Jag har också nästan blåst bort idag, och sheeba med för den delen! Hel skumt väder. Blåste som bara den så när jag var påväg ut i hagen med sheeba imorse valde jag faktiskt att vända och gå in med henne igen. Det var så läskigt för stolar och koner flög och blåste iväg och eftersom sheeba inte gillar när det blåser (hon blir helt och stirrig) fick hon stå inne. Hon led inte så värt mycket av det, ville inte att hon skulle springa runt i hagen, glida och slå sig :/ longerade henne i ridhuset sen istället så att hon fick röra på sig!

Nu har jag också städat och tvättat ur lite i stall/tävlingskåpet. Packade in lite smått men jag får nog stuva om det sen, det ska ju få plats med mycket!!;)

Fotot på mig och Sheeba är taget av Hanna !:)

 


Inköpt

När vi var på Börjes i Tingsryd köpte vi bland annat:
• transportskydd
• två "hökassar"
• tre Kingston tröjor. En skjorta, en funktionströja och en t-shirt

Berättar mer imorgon. Har studiedag då och jag ska passa på att tvätta "stallskåpet", sy ihop ett av back on track skydden och städa. Utöver detta gör jag säkert mer plus att sheeba och stallet ska fixas. Mycket, mycket;)


Unghästarna

Ska ju hjälpa Mats att rida in Miss Sweden och Miss Orishime denna helgen. Här kommer lite bilder på dem och deras mammor. (Miss Sweden är brun och Miss Orishime är fux)



Tappsko

Jag blir så trött, hela helgen hade jag planerat att rida ut och vad händer då? Jo, en tappsko... Tacktack! Som tur var så hittade jag den med snösulan och hovslagaren kunde komma på måndag så det löste sig ändå. Men tråkigt att jag inte kan rida nu i helgen, ska försöka få med Emelie ut en runda på måndag. Helst banvallen så vi kan galoppera massa;)

Släppte henne i ridhuset igår, så att hon skulle få röra på sig. Hon var jätte busig när jag skulle ta in henne från hagen. Hon gick mot mig med spetsade öron, sedan låtsades hon vara sur och så gick hon förbi mig och sedan började hon bocka och sparka. Heeelt knäpp!! xd

Senare ska jag och mamma åka ner till Blekinge, påvägen stannar vi som sagt vid börjes och då tänkte jag köpa bland annat transportskydd, hökasse och nya ridhandskar. Vi får väl se om det blir något mer, ska ju få låna lite grejer av Irene. T.ex. ett tävlingsskåp;)


Vilodax

Fullt i ridhuset och fult väder ute gjorde att jag lät henne stå idag. Borstade bara snabbt på henne innan jag la på täcket igen. Imorgon ska jag till Blekinge och hjälpa mats rida in miss sweden och miss orishime. Ska bli väldigt roligt!:) påvägen ner ska vi stanna på Börjes och handla bland annat transportskydd;)


Promenix

Gissar på att Sheeba var lite trött efter galoppen i måndags. Så jag borstade och ryktade jätte mycket på henne igår. Jag ryktade och ryktade och hon blir glansig. Men hon blir aldrig ren, hur mycket jag än borstar blir skrapan alltid full av stöv. Tillslut tränsade jag henne, satte på henne täcke och gick en runda på mellan 20 och 30 minuter. Hon kände sig väldigt ensam i början, hon gnäggade rätt mycket. Men sedan var hon grymt duktig och bara gick på. Ibland tycker hon är läskiga när de springer fort mot henne. Men idag gick det jätte bra, det är lite synd att det alltid är så mycket hundar och joggade ute, dock måste hon ju lära sig någon gång;)

Efter promenaden masserade och kliade jag henne med gummiskrapan. Hon tyckte det var jätte skönt och jätte mysigt!:) jag får dock alltid kramp i mina armar och hon vill aldrig att jag ska sluta, så fort jag slutar tittar hon på mig och försöka knuffa mig så att jag ska fatta att jag ska fortsätta klia. Lite jobbigt, men hon är så söt när hon gör så:)


Igår...

Nu har jag skrivit klart nationella. Gick rätt bra, svarade på allt iallafall!:)

Igår red jag och Emelie ut som jag skrev igår;) det var så awesome väder, jätte varmt och skönt. Vi red till en backe. Där red vi intervall, upp i galopp, ner i skritt. Det blev nog fem, sex gånger:) första gången upp i galopp gick hur bra som helst, sedan andra gången släppte vi dem lite och jäääävlar vad de tog i, det gick rätt fort kan jag säga och i slutet på backen fick de värsta dampet. De bockade och hoppade och var helt crazy, haha. Trodde jag skulle trilla av och detta var första gången Breeze bockade. Vi hade väldigt roligt iallafall;)


Nationella

Ska ha nationella no - biologi nu (3timmar). Vi hörs efter;)


Hoppat

Gammal bild från i somras, Fotograf: Emelie

Sköna solen var framme igår så jag passade på att hoppa lite i paddocken. Hon var jätte fin och pigg, hon verkligen drog mot hindrena. Som jag vill ha henne! Det är inte kul att försöka få över hästen när den inte ens vill:/ Hur är era hästar??:)

Dock var Sheeba lite jobbig idag, hon har så mycket energi så när jag skulle svänga ur en hörna efter ett hinder ställde hon sig på bakbenen, helt random. Det är så sjukt äckligt eftersom hon kommer så högt också och däruppe sitter jag och fattar inte att vi är uppe i luften förrens jag får hålla mig i manen. Vågar inte göra någonting när jag sitter där för jag är så rädd att vi ska välta över. Iallafall kommer vi ju tillslut ner, men hon gjorde så 2-3 gånger och sista gången gjorde hon det efter ett hinder istället för att bocka och vara glad. Så jag hoppade inte det hindret mer utan hoppade en kombination och sedan travade jag av henne. 

Antagligen har hon så mycket energi att hon inte vet var hon ska ta vägen, tur för henne att jag och Emelie ska rida ut idag. Tänkte ta Banvallen idag där det är en låååång galoppsträcka, lär väl få rida den flera gånger. Men hon behöver verkligen det + att det är grymt kul!;)

Varmt, varmt, varmt

Igår var det jätte varmt och skönt ute. Ska bli lika varmt idag så sheeba fick på sig ett fleecefodrat regntäcke:)


Här händer det grejer

Jappjapp, nu händer här grejer. Ska dra lite kort vad jag har gjort nu under mitt oväntade lilla "blogguppehåll".

*Jag har varit sjuk, varit helt snurrig med mycket feber. Jag är fortfarande snorig:(

*Förra fredagen trillade jag ju av som ni kanske vet. Jag trillade och slog i höften, för jag landade på den. Kunde knappt gå dagen efter och fortfarande nu är det lite stelt om jag har legat eller suttit ner länge. Jag får hoppas att det går över!:)

*Allting är ÄNTLIGEN klart, hemlisen jag har nämt i ett par inlägg äääär.... *trumvirvel* ... att jag och Sheeba ska iväg på träning. I fem dagar. I Tyskland!!! Fatta coolt!;) Det är Flyingehus som arrangerar detta, vi är mellan 20/30 st som åker själva eller tillsammans i transporter och lastbilar till Tyskland. Där är det en anläggning vi hyr med banor för dressyr, hoppning och även en terrängbana!!:D Sheeba kommer bli så galet glad;) Enda läskiga med detta är att vi ska en liten bit åka båt, med hästarna:O Får la se hur det går;) Är det något ni undrar är det bara att kommentera eller skicka iväg en fråga på blogresponse:)

*Idag var jag med min kompis Filippa i vårt stall, ridskolan arrangerade en klubbhoppning som Filippa var med på. Hon hoppade en söt liten ponny som heter Garcon:) Sjuukt söt är han! Riktigt bedårande. De var så duktiga, hoppade 70/80 och vann första klassen och kom 3.a i den andra klassen. Alla hästarna var pigga och glada idag. Det var jätte roligt att se!:)

Har ingen bild på något jag har gjort så ni kan väl få ta er en liten titt på hur "Magic Blue Garcon" ser ut;)

Hänt massor;)

hejhej, nu har jag inte bloggat sen i fredags pågrund av att jag trillat av, klippt sheeba och haft allmänt fullt upp! Ska även hinna med massor med grejer här hemma nu. Men det kommer inlägg, jag lovar!;)

Busigt

Någon minut efter jag publicerade det förra inlägget igår, kom Ofelia och tyckte att jag skulle rida med henne. Efter lite tjat så gick jag med på det. Orkade egentligen inte rida, men Ofelia kom på världens bästa idé!:) Så jag red med Ofelia i paddocken, Barbacka på mysigt täcke. Sheeba var lite busig och hon var rätt glad idag!:) Jag red lite bågar i skritt igår och travade pyttelite. Ska fortsätta med bågarna idag, den övningen jag visade igår alltså!!:D


Just nu

Sitter och filmar när Filippa rider lektion. Tyckte de gjorde en bra övning. Ska pröva den på Sheeba!:) dock får hon vila idag, men kanske imorgon? Iallafall ritade jag den så att ni ska se hur man rider den!:) det orangea är koner och man rider bågar runt!!:)


Skogen

Emelie ville hänga med ut i skogen igår! Det är så himla mysigt att rida ut. Och igår gick det bättre än när jag och Evelina red, hehe. Vi red den lite längre rundan som går upp till Theleborgs andra privat stall, Thelenäs. Dock står det inga hästar där just nu så det var väldigt öde. För min och Sheebas del blev det faktiskt lite galopp också, hon är jätte fin när vi är ute i skogen. Jag beodrade Emelie att hon absolut inte fick fatta galopp, haha elakt men hästarna får damp när vi båda galopperar;) Jag ville ta det lugnt och Emelie ska rida lektion idag så hon behövde inte galoppera. Jag ska försöka träna upp lite kondition på Sheeba för det är inte långt kvar till 'det hemliga'!:D


RSS 2.0