Ingen tid eller ork

Har inte haft tid att blogga på några dagar nu. I helgen blir det bättre och måndag-tisdag då vi är lediga då;) vilket jag tror att alla är.
Jag har anmält mig till lingondressyren som är imorgon, jag ska rida LC-1 på Donelli. Och igår fyllde jag år!! Hehe, fyllde 16 år :)

Igår red jag inte men jag masserade. Det regnade ute och var fult väder och det var upptaget i ridhuset hela kvällen så jag struntade i ridningen. Det får nog bli uteritt först idag och sedan avslappnande och lösgörande i ridhuset. (fult väder idag med!)

Lägger in lite bilder. Men ser ni hur sjukt glansig hon blir när man har borstat och ryktat?? Xd


Red ut själv

Igår kom jag och Lina till stallet typ 10 i 7 på morgonen och jag hjälpte med ännu lite förberedelser tills klockan var halv 9. Sedan gav jag mig ut och red en runda själv. Lina skulle hjälpa till resten av dagen.

Jag red den "vanliga" rundan fast baklänges, vilket Donelli inte har vart med om innan så hon hade full koll på allting överallt. Hon är så rolig för hon lixom ser en läskig sak och tittar mycket på den och väjer undan för den tills man kommer nära den. Då är det inte läskigt överhuvudtaget...
Rundan var inte så lång. Men idag ska jag rida rundan från rätt håll och jag ska rida den som uppvärmning, för sedan ska jag rida i paddocken/ridhuset!:)


I förrgår

I förrgår red jag ut med Lina. Det var verkligen jätte mysigt för vi red till banvallen (en galoppsträcka) och vi hade jätte roligt!:) Donelli var jätte duktig och Florens som Lina red på blev värsta taggad! Haha!!! Men vi kunde galoppera på i ett lagom tempo ändå med mig och Donelli först och Lina och Florens efter. Även om det var lördag var det rätt mycket trafik, men hästarna brydde sig inte ett dugg!

På kvällen hjälpte jag till med förberedelserna inför den regionala dressyrtävlingen som var i söndags (igår). Vi var bara fyra stycken så jag och Lina stannade till klockan 9 på kvällen.


Jan Brink och Okeanos

Såg ni på avsnitt 14 av ponnyakuten? Där är Sheebas pappa nämligen med! När deltagarna kommer till tävlingen på midsommarafton så är Jan Brink där och tävlar Okeanos. Visst är han snygg??GlänsandeJag brukar göra så att om jag vill att t.ex. pannbandet ska glänsa (ett sånt som är på bilden), eller om det kanske bara är lite smutsigt. Jag gör så att jag bara sprutar på lite pälsglans på en liten trasa och sedan gnuggar jag bort skiten och sedan "polerar" jag. Fortfarande med samma trasa, man kan ta flera gånger med pälsglans om man vill men jag varnar er för att det fastnar överallt, speciellt på händerna xd

Tog före- och efterbild på pannbandet idag:

Dagens


Såhär ser Donelli ut när jag ska ut och rida i skogen. Så himla söt, och snäll! Jag red ut idag, själv. Det gick hur bra som helst. Det blåste ju lite idag och det hängde regn i luften, men det gick jätte bra ändå. Hon är lite på sin vakt och tittar snett på saker som ser konstiga ut men hon är ju inte van vid att gå här och hon känner ju inte omgivningen så det är ju klart att hon är på sin vakt och håller koll på saker. 

Uteritten var bara en liten runda, som uppvärmning. Red i skritt, trav och galopp ute och sedan gick jag in i ridhuset och började rida lite där. Först gick det lite sådär, det var en annan häst inne i ridhuset samtidigt och när han sedan gick ut blev Donelli lite... jag vet inte hur jag ska förklara det. Men hon tyckte typ att "jaha, gick du och lämnade mig här..??" Men sedan när jag en stund senare fattade galopp så tyckte hon det var så roligt att vara själv i ridhuset att hon pep till och gjorde ett "mini-bocksprång". Och när det sedan började komma in lektions hästar på andra sidan och privat ryttare på hästar så gick hon JÄTTE fint! Speciellt i den sista galoppen. Var jätte fin och gick fint och allt var jätte bra! Kändes hur bra som helst!

Imorgon ska jag och Lina rida ut, Lina rider på Florens som är en av ridinstruktörernas häst. Lina är medryttare på henne och rider henne varje Lördag. Det var länge sen vi red tillsammans nu så det ska bli roligt. Jag hade tänkt att vi ska rida banvallen, vi får se!:)

Ridhuset igår

Red i ridhuset igår. Gick faktiskt rätt bra, dock fick inte Ida en enda bild där hon går fint och i form... Hon fick bara massa suddiga bilder. Haha! Men jag hittade nog en där man ser någorlunda bra. Ida: jag tvivlar inte på dina fotokunskaper, missuppfatta inte!!;) när jag red försökte jag känna lite på Donelli, hon var rätt spänd eftersom det kom in en lektion med massa ponnisar och hästar. Som tur var så var Emelie och Breeze också på samma bana som mig. Det gjorde henne rätt lugn. Men nästan varje gång jag red förbi Breeze så stannade hon och bah: heeeej Breeze.... Hon brunstar, hehe.

Vill ni kolla in Idas och Emelies bloggar? Www.idamedstorti.blogg.se och www.jagobreeze.blogg.se

 


Uteritt

image description
Jag och Emelie (www.jagobreeze.blogg.se) red igår ut på Donelli och Breeze:) Det gick super, duper bra! De är jätte duktiga och snälla. Eftersom Breeze var med så var Donellie hur lugn som helst även om det var första gången vi red ut här i Växjö. Dessutom var det massa bilar ute just den tiden vi skulle rida men ingen av hästarna reagerade. Så himla skönt! Inte för att Sheeba reagerar på bilar, men man vet ju aldrig? Så idag som sagt ska jag rida dressyr i ridhuset antar jag att det blir, eftersom det har både snöat och regnat idag. Får se sen. Jag hoppas att min kompis vill fota mig sedan när jag rider. Tror jag ska välja det blåa schabraket och de mörkblåa lindorna... bara för att jag måste matcha någon gång ibland, hehe.

Det känns rätt jobbigt faktiskt när man är i skolan och det är värsta fula vädret och man kan inte göra något åt hästen som går i hagen. Ibland skulle man bara vilja åka ifrån skolan för att ta in dem. Men det går ju inte så bra om man gör så. Fast är det riktigt skitväder som det har varit någon gång, åker jag ut på lunchen. Men jag hinner lixom bara åka buss/cykla ut, ta in hästen och sedan åka tillbaka och sedan börjar nästa lektion... surt. Men jag tror inte det kommer bli så jätte hemskt väder resten av dagen, hoppas jag!

Fölet

Här kommer lite bilder på fölet som föddes första kvällen jag var i Blekinge!:)


Klippt manen

Klippte manen på donelli igår. Jag blev rätt nöjd faktiskt!:) den blev rätt rak och fin och längden blev rätt bra. Idag ska jag rida dressyr i paddocken/ridhuset. Får se... Om det fortsätter snöa ska jag absolut vara i ridhuset... Kommer inlägg lite senare idag om hur det gick att rida igår!;)


Your Highness Donelli


NU ÄR JAG HEMMA!!!

Nu är jag hemma, vet att jag inte har bloggat... hehe. Har inte haft internet i skogen. Om ni inte kommer ihåg så va jag först i tyskland i en vecka, sedan hemma en dag. Och därefter åkte jag till blekinge där jag har varit tills igår. 

Nu undrar ni förstås om Sheeba också är hemma... men nej!;) Hon är kvar i Blekinge... tror ni inte att hon lyckas med alla möjliga olika saker under bara några dagar. Hon har gått omkull/gjort kullerbytta i hagen, hon har fått stickskada i hasen och hon rullade sedan fast några dagar efter. Hon måste ha maximal otur... :( 

Istället har jag fått med mig Sheebas storasyster Donelli. Hon har samma mamma och hon är 13 år:) Världens snällaste. Jag har fått låna henne eftersom Sheeba står kvar och så:) Det ska bli jätte roligt och intressant att ha henne. Just nu står hon i Sheebas hage på Theleborg och hon har också hennes box. Det enda som är lite efter är att på påsarna står det Sheeba. Vet inte riktigt hur jag ska göra, men folk borde ju fatta vilken box det är. Förhoppningsvis. Bilder kommer snart, har de på mobilen och just nu sitter jag i skolan vid datorn. Har lite rast;)
Lite bilder på Sheeba sålänge:
RSS 2.0