Pelle

Idag ska jag rida Pelle. Sheebas hagkompis. Pelles ägare ska jobba mycket denna veckan och om det funkar bra idag så ska jag rida honom de dagar hon inte kan :) det ska bli jätte roligt. Han är inte så stor och han är bara fem och han är jätte snäll:) Jag tror att jag ska rida sheeba i ridhuset idag. Det blåser mycket så jag vill inte rida ut, speciellt inte själv. Red ut en runda igår med Ingrid och Carina. Det var jätte kul, vi klättrade och sedan red vi runt upp till theleborgstallet:)


Fint väder?

Hoppas det blir finare väder nu än vad det har varit innan, det har ju regnat varje dag och det är jätte tråkigt för varken jag eller Sheeba vill ju ut i skogen och rida då...:(
Har mest ridit ut nu men igår hoppade jag lite i ridhuset!:) Jag "hoppade" först över ett litet sockerbits hinder på en volt, försökte komma i ett bra avsprång. Hon var jätte duktig och även om vi inte kom perfekt hela tiden så försöker hon verkligen och hon hoppar ändå även om hon kommer lite långt ifrån eller lite för nära! Jag hoppade ett litet tag på volten tills vi kom bra på hindret och sedan fick hon pausa innan jag hoppade den lilla kombinationen som jag hade byggt fram på ena långsidan.
Jag hade först ett litet kryss och sedan en oxer, det var 3 galoppsprång mellan. Först trodde jag att det skulle bli för tajt men det var nästan för långt eftersom jag inte hoppade en meter. Hon var jätte duktig igår och det kändes jätte bra. Hon blir så positiv och glad och arbetsvillig när man har ridit ut mycket dagarna innan vi rider i ridhuset:)

Bilden är på mig och Sune för några år sen:) <3

Uteritt och bild på sadeln

En lite bättre bild på sadeln:) Den är skön att rida i och jag sitter väldigt bra i den. Det är sån skillnad på att rida i hopp och dressyrsadel. Men det är ju det som är meningen;)
Red ut en timma imorse, Sheeba var jätte duktig! Hon är väldigt trygg i att vara ute ensam med mig nu och det är så skönt att inte alltid behöva leta upp någon att rida med, eller anpassa ridningen efter vad andra ska göra.
Det var jätte fint väder, red i tjocktröja och det blev riktigt varmt ett tag. Men när jag kom tillbaka och hade fixat allt och släppt ut Sheeba i hagen så började det spöregna. Det regnade jätte länge, jag hade inget annat val än att cykla hem i regnet, blev hur blöt som helst. Och såklart när jag kom hem så slutade det att regna. Jag tycker inte om Sveriges väder.. :(
 
Imorgon ska en kompis hänga med till stallet och jag ska nog rida i paddocken, om det är fint väder vilket vi hoppas på. Dessutom kommer Filippa på torsdag och då blir det hoppning:D

Bommar och studs i ridhuset

Red imorse i ridhuset, jag och Lina plockade fram bommar och studs. Har lite film så ni får en film sålänge, ska ut till stallet nu igen. Sedan får jag väl se om jag hittar ett sätt att klippa ihop filmer på den här datorn...


Lösgörande

Red lite lösgörande idag, hon blev jätte fin:) Hon frustade rätt mycket och jag red inte så länge. Bara typ en halvtimme:) Jag värmde först upp henne i alla gångarter och försökte forma henne innan jag började med lite lätt skänkelvikningar osv. Hon hade inte så mycket träningsvärk idag, hon kändes mycket bättre! Väldigt pigg och alert. Men hon var tjurig när jag fattade galopp. Antingen gillar hon inte att jag rider med sporrar eller så tycker hon att jag är jobbig som kräver något av henne och på det ska hon fatta galopp och samtidigt behålla formen. Lina kom och hälsade på och tog ett par bilder, Tycker att speciellt första bilden är riktigt snygg. Iallafall hästen!:D
 
 

Nästa hopp pass

Gör ett litet snabbinlägg här nu:) Nästa gång jag ska hoppa så ska min kompis Filippa (www.filippabergvall.myshowroom.se) hänga med och då hoppas jag att hon har lust att fota och filma. Hade ni varit intresserade av att se det sen?:)
 

Egoism

Jag har märkt en väldigt konstig grej, många "stora" unga ryttare tror så mycket på sig själva. Detta märks när man läser deras bloggar. Jag tänker inte nämna namn:) Men liksom folk är så ego?!! De tycker att de själva är störst, bäst, vackrast och att ingen annan rider lika bra som den gör. Vad vet dem om det liksom?
 
Visst, det är jätte bra att man verkligen tror på sig själv men när man håller på och skriver ut att "Jag är bäst " till allmänheten har det gått för långt. Man behöver inte tycka dåligt om sig själv men jag tycker bara att det är så rent ut sagt fult när folk "berömmer" sig själva och tror att de kommer att komma hur långt som helst bara för att de har hästar som kanske går bra/hoppar bra för stunden. Sedan vet man ju heller inte hur länge det håller...
 
Och också har jag märkt att de rider enbart för att vinna. Visst det är skit kul att vinna och det är ju klart man vill vinna liksom. Men vad hände med att skaffa erfarenhet och lära sig och framförallt ha kul?! Att vinna är bara grädden på moset! Kändes det bra då spelar det ingen roll om du placerade dig eller inte för du vet att slitet har gett resultat och du är stolt att du och hästen kanske lyckades klara banan? Fast det är ju bara vad jag tycker:)
 
 

Ny sadel!

Ser att jag inte berättat för er vad som hände sedan med sadlarna?!;) Jo, det var ju så att ingen av de 4 vi lånade som passade. Så då lämnade vi tillbaka de och passade på att låna en ny med hjälp av mallarna jag fick av sadelutprovarna. De hade inte så många sadlar inne den dagen men jag fick med mig en ny sadel iallafall. Dagen efter kom sadelprövarna tillbaka och vi prövade sadeln på Sheeba och den passade faktiskt!:D Jätte skönt, så vi köpte den dressyrsadeln!:) ( Eller asså jag, mina pengar...) Ni får lite bilder sen längst ner:)
 
Skrev ju om Sheebas träningsvärk i förra inlägget och det är så att när jag har ridit med dressyrsadeln i tre dagar i rad nu så har hon ju använt muskler hon inte brukar använda när jag rider i hoppsadeln. Och på detta vis har hon fått träningsvärk. Hoppas det går över snabbt, man vet ju själv hur segt och jobbigt det är att ha träningsvärk.
 
För er som vill veta så är sadeln en Kieffer Lech Profi Professional :) 16,5 tum tror jag att den är... :)
Denna bilden gör inte sadeln rättvisa, kan fixa en bättre om ni vill se! Färgen är mörkbrun, nästan svart. Den är i stil med färgen på min hoppsadel xd
 

Bommar igår och hinder idag

Red över bommar igår och hinder idag, Hon hade träningsvärk idag av en anledning som jag avslöjar i nästa inlägg;) Igår red jag en övning för att få henne att lyfta på benen, och som hon slog i och nästan snubblade över alla bommarna. Så klantig häst :) Hon gick för mycket i en platt hage innan i förra stallet, jag tror det är huvudorsaken för hon har slutat att lyfta på benen över typ stock och sten (eller hon har börjat lyfta lite nu igen) som normala hästar gör. Men vi övar upp detta, precis som med allt annat!:)
 
Jag hade tre bommar på marken och två upphöjda bommar, det var som sagt för att hon skulle lyfta benen. Tillslut så travade hon över utan att slå i och då slutade jag. Man kan inte be om att på en gång. Dock red jag inte över dem så jätte mycket, bara några gånger i varje varv tills hon slutade slå i. Ska göra denna fler gånger då hästen måste tänka till och lyfta på fötterna.
 
Idag red jag i paddocken, det kändes att hon hade träningsvärk. Hon var trött och stel. Stackaren <3 Jag värmde upp i alla gångarter i båda varven, försökte ställa igenom henne så gott det gick i båda varven och hon slappnade av lite grann iaf:) Hon frustade iallafall mycket! Och det är positivt! Sedan hoppade jag lite grann. Jag hoppade bara några hinder. Inte så högt, kanske 70 cm som högst. Bara just för att hon skulle hoppa lite!:) Det var roligt, tyckte jag iallafall. Men jag antar att Sheeba tyckte det var kul med då hon gärna ville styra mot hindrena. Men hon har blivit väldigt tjurig vid galoppfattning både från skritt och från trav. Kanske att det beror på att jag har börjat rida med sporrar och att hon är egensinnig och ett sto. Men man undrar ju:P
 
Bild från bomövningen kommer nedan, är det någon som vill ha mer info om bomövningen. Hur man gör den och så, så bara kommentera så gör jag ett inlägg om det:)

Nya outfiten

Var på Hööks för några dagar sedan, då hade jag tjänat ihop lite pengar och jag brände dem på en ny outfit. Nämligen den blivande tävlingsoutfiten!:D Är det fint? Själv tycker jag att Sheeba var rätt fin i den gröna färgen!:)

Hjälp mig med headern!

Måste verkligen byta header nu! Ni får gärna hjälpa mig, idéer om färger och bilder t.ex. ! Kommentera i inlägget och berätta vad du tycker skulle vara fint. Vill du själv göra en header får du jätte gärna göra det!:)
 
Den som hjälper mig blir länkad i ett inlägg här på bloggen:) 
 

sadlar, sadlar och ännu mer sadlar

Nu idag så har jag och Sheeba prövat 4 olika dressyrsadlar, och vi har dessutom "prövat" vår hoppsadel. Det var några ute i stallet idag och prövade ut sadlar, så då tog jag chansen:P Det var tur för min hoppsadel låg bra, men vi hade inte lika tur med dressyrsadlarna. Ingen låg bra alls. Det var inte någon av dem heller som låg någurlunda bra så att man kunde pröva att rida i den nej, självklart inte! Men det var också en annan tjej med på utprovningen. Hennes egna dressyrsadel låg skitbra på Sheeba. Men det passade hennes häst också så jag tror inte hon vill sälja den. Inte nu iallafall:)
Har iallafall varit och lämnat tillbaka sadlarna nu och vi fick med oss en ny hem. Vi fick ju mallar när de prövade ut sadlarna så vi hade med oss dem och mätte på sadlarna i affären. Hon hade inte så många inne av den "sorten" vi ville ha så vi tänker åka dit igen på fredag och då hoppas vi att det finns fler som passar.
 
 

Kaos

Hej alla ni som fortfarande orkar pallra er in på min blogg. ja. jag ser att ni är några stycken.. hehe.
Asså egentligen undrar jag varför jag inte bloggar mer, jag har ju lixom sommarlov. MEN jag har lite tid... hur går det ihop? Ska berätta lite snart, tänker iallafall börja blogga igen på heltid. Jag ska inte försöka jag SKA, nej.. jag MÅSTE! Nu vet ni att ni kan vänta er inlägg varje dag.. eller kan ni det?
 
Jag har haft det jätte bra nu under sommaren, jag har velat blogga mycket under vissa tillfällen och alltid ska det vara något damp eller fel med något. ALLTID! Bloggappen fungerar inte på mobilen, så jag kan inte lägga upp därifrån, är väldigt smidigt annars. Jag har ingen dator, vilket utgör det största problemet av dem alla. Puh, dessutom har jag inte haft något internet där jag har varit. Vilken fail va? Berättar om var jag har varit i nästa inlägg. Tänker försöka lägga upp lite bilder om det funkar ( i inläggen då) för jag tar ju alla bilder med min mobil. Men det brukar inte fungera så jätte bra.
 
Är det något speciellt ni vill läsa om? Kommentera nu då!:) Eller om ni undrar över något om t.ex. mig? Bara kommentera, vad kan det ta? Typ MAX en min så kom igen!:)

RSS 2.0