On a train

Sitter på tåget till Malmö, där jag ska träffa min kära Olivia:) Hon som har gästbloggat så fint innan här på bloggen:)
Jag kommer uppdatera antingen idag eller imorgon!

Coach och Trainee läger

Banan var jätte rolig, man kan ju hoppa den som man vill men vi hoppade den såhär:

Stövelägare igen!!

YEEEES! Nu är jag ÄNTLIGEN stövel-ägare igen, har inte haft stövlar på minst 1,5 år... Hemskt. Det behövdes verkligen köpas ett par stövlar!;)
Här kommer lite bilder på vad vi köpte:
Jätte sköna gummistövlar, sjukt bra att ha när det är lerigt i hagen;)
Paddar att ha under lindorna!
Strumpor är alltid behövligt... Har fått slänga flera par nu för det har gått hål i dem.
Förlåt för att ni inte får en "riktig" bild, men den bilden jag tog på stövlarna såg man INGENTING på. Så ni får nöja er med denna. Jag verkligen älskar dessa stövlarna, inte bara för att de är snygga. Utan de är också väldigt sköna!:D

Har fått min donut!

Har nu fått min donut av Ofelia! Nu kommer jag lätt vara snyggast på nästa dressyrtävling, haha ;)

Åker till Börjes imorgon!

Detta vill jag handla när vi kör till Börjes:
Sedan ska jag kolla in träns, och om det finns ska jag köpa en "bogförlängare" så att Sheeba kan ha Back On Track täcket som min ponny Sune hade innan :)

Dagens övning

Detta red jag på idag, hade bommar med både kort och långt avstånd. Samt ett kryss, snett igenom. Krysset var mest till för att Sheeba skulle få hoppa lite:) Det tyckte hon om!
Bommarna gick bra, det var rätt enkelt att öka. Det var dock lite svårare att minska.
Men bommarna är ju jätte bra för att få lite övning med "kontroll". Att man både kan minska och öka, är det lätt kan man ju försöka behålla formen på hästen mellan. Det var rätt svårt enligt Sheeba;)

Gullig pålle

Eftersom Sheeba vilade igår så red jag inte så hårt eller länge idag. Det jag tycker är roligast nu när jag rider henne är att hon verkligen blir rund och verkligen jätte fin i formen efter jag har galopperat fram henne. Det tråkigaste är dock att innan jag har galopperat fram henne så är hon sjukt seg i skritt, trav och galopp. Jätte jobbigt att rida när hon är sån.
Idag kom det en ny liten pålla till stallet, en D-ponny som ska in i flocken imorgon. Alltså ingen sovmorgon imorgon heller. Det blir att åka ut vid 8... Ska nog försöka sova nu ;)

Sheeba igår

Såhär såg det ut när jag tog in Sheeba igår:) Har varit i stallet idag, dock har jag inte ridit för jag skulle hem och äta lunch. Sedan blir det stallet igen och då ska jag rida!:)


Nya grejerna

Här kommer lite bilder på de nya grejerna som jag skrev om igår!:)

God Jul!

God Jul alla läsare, hoppas ni har haft en bra dag:)
Tänkte berätta vad jag har fått. Hittade tyvärr inga bilder på google på dem men imorgon ska jag ta bilder!
Jag fick:
  • Blåa lindor - av Lina
  • Boots - till Sheeba från mig (!)
  • En jätte söt rosa grimma - från Emelie
  • En donut - Från Ofelia, fast jag har inte fått den än. De hade beställt den men den hade inte kommit än:)
  • Kläder - av mamma och pappa
  • Pengar (säger ingen summa) - av farmor o farfar
Sen var det inte så mycket mer. Jag är riktigt ledsen att behöva säga det men jag blev faktiskt lite besviken. Jag VET att man inte kan få allt, men av min familj/släkt fick jag inget jag hade önskat mig. Förutom typ pengar. Även om jag blev glad över det jag fick :/
Känner mig helt taskig...

Igår red jag Nicko Ticko!

Som rubriken säger red jag Nicko igår, jätte roligt. Men herregud va annorlunda det var mot Sheeba xd
Han är så fin lilla Nicko <3
Pussar på mig gör han också:P Hahah, det gör Sheeba bara när hon har fullt med torv i munnen.
Sheeba red jag efteråt sen när Ofelia red Verdun, Det gick jätte bra. Hon går i jätte fin form:)
Nu ska jag o Ofelia ut till stallet och rida. Får väl se hur det går sen;)

Måste sova

Måste sova nu, berättar imorgon vad som "hänt" idag;)

Världens sötaste ponny!

Markoolio är den sötaste ponnyn ever. Han står på ridskolan jag står på med Sheeba och när jag var "liten" var jag skötare på honom <3

Söthäst

Sheeba tycker det är jätte roligt att bli riden. Och det är jätte roligt att rida henne när hon är på "bra" humör. Dock är det jätte jobbigt att göra halter tycker hon, galoppfattningarna går jätte bra nu. Men de dumma halterna är sååå jobbiga.
Dessutom tycker JAG att det är jätte jobbigt innan och efter ridningen. Under ridningen är hon helt underbar. Men hon är så hiiimla tjurig och arg!! Får filma någon gång så ni får se vilken suris hon är... haha! Men ändå, det är inte så roligt när hon försöker bita/sparka mig. Eller, hon vet ju att hon inte får och hon försöker ju inte träffa utan hon försöker lite halvhjärtat.
Idag hoppas jag att hon är glaad:) Funderar på om jag ska rida över bommar idag :)

Hoppade iförrgår:)

Film från när jag hoppade iförrgår:) Tycker hon har blivit jätte duktig, och hon tycker det är jätte roligt att hoppa. Dock får hon för sig att ta de här så "extra" skutten (ett x-tra gsprång) innan hindret. Ibland går det utan och ibland blir det knasigt inför hindret. Dock är hon ju bara bebis. Och detta med galoppen är också något vi ska finslipa senare. Det är inte jätte viktigt att hon tar rätt galopp direkt efter, men hon är väldigt duktig och jag tycker att hon faktiskt hamnar i rätt galopp rätt ofta


Städdag

Har städat i mitt stallskåp, här får ni en före- och efterbild:
Syns inte så mycket, men jag lovar er att innan var det stökigt! ;)

Hoppning:)

Lite film på när jag har hopptränat, hade inget bättre för mig igår kväll så det fick bli en liten film:)


Knäppa häst

Fixade ett litet fint collage på Sheeba. Tyckte det blev lite lagom gulligt:)
Hon har ju vilat hela veckan, förutom i Måndags då jag red henne. Men idag red jag och hon hade lagom mycket energi och var jätte härlig att rida. Imorgon blir det roligare för då ska jag och Lina rida ut, tjiho!
Det går rätt mycket upp och ner hos Sheeba inom ridningen tycker jag. Innan funkade det jätte bra att flytta henne undan skänklen och att göra halt, nu funkar knappt halten alls och sidflyttningarna är väldigt svåra enligt Sheeba. Dock fungerar galoppfattningarna SÅÅ mycket bättre nu, hon är jätte duktig och uppmärksam:)
Imorgon är jag trainee i stallet, sista gången för i år. Sedan ska jag då som sagt rida ut med Lina och sedan måste jag kolla lite när jag ska söka in till Plönninge... ÅÅh! Jag hoppas, verkligen, verkligen, verkligen att jag kommer in där. Hade varit så sjukt roligt att gå en riktig hästutbildning och gå i skolan och göra det man VILL göra och få utbilda sig! Jag kan inte vänta!
På söndag skulle jag ridit ut med Emelie och Goliath, men Goliath blev halt idag. Men Emelie ska fota mig istället!:D )

Vill ni se film?

Här kommer lite skärmdumpar från filmen som Ida (och lina) filmade på mig igår, dock filmade hon bara när jag skrittade och travade fram. Ser inte speciellt bra ut.. menmen, vill ni se filmen? Jag kan klippa i den och lägga upp den om ni vill!
Det ser ut som om Sheeba har jätte litet huvud xd hahah, sööööt. + att ländtäcket är så ljust att det ser ut som om hennes rumpa är jäääätte stor  :P
/Hanna

Min önskelista

Detta önskar jag mig i julklapp; (inte för att jag kommer få hälften av det men man kan ju önska!)

Ridstövlar - med snörning o dragkedja
Sporrar - 15 mm med "gummiskydd"
En ny säkerhetsväst
Fleecetäcke till Sheeba (Behövs inte önskas längre, köpte det igår!)
Ett termotäcke, också till Sheeba
Nytt träns
Nya schabrak - allround, full
Nya lindor
Boots (Köpte igår)

Sen vill man ju alltid ha saker, men det mesta av detta behöver jag:)
/Hanna

Inte haft tid för bloggande för att...

... idag har jag varit Theleborgsryttarsällskaps Lucia!

Mina älsklingar <3

<3

Klubbhoppning:)

En film på när jag hoppade klubbhoppningen på Sheeba den 6 november. Hon var lite trött/seg för hon hade inte blivit klippt då. Det blev ett nedslag på 3:dje sista hindret i 60. /Hanna


Snö

Bild på mig och Sune från förra vintern <3

Nu har snön äntligen kommigt, synd bara att det är kramsnö. Det fastnar ju i skorna på hästarna då, Sheeba får gigantiska styltor. I förrgår fick hon nu vila för att de sprang en del i hagen när den nya hästen kom, sedan var det upptaget igår i ridhuset förutom en kvart. Den kvarten red jag bara lite i skritt och trav, men hon gick VÄLDIGT bra! Hon gick till och med lite lösgjord i skritten, det är nog skritten hon tycker är svårast/jobbigast. Det är ju rätt konstigt, andra hästar brukar ha lättare för skritt och svårare för trav osv. Sen gick hon ännu bättre när jag satt ner i traven. Hon verkligen jobbade med ryggen då, underbart! <3
Idag ska jag cykla hem till Lina och så ska vi ta med en pulka/snowracer till stallet så vi kan åka lite pulka. Dock vet jag inte hur jag ska hinna för jag ska ju mocka, fixa mat, åka pulka, rida och sedan måste jag och Emelie ut i skogen och hämta gran till hästarna. För i hagen är det bara snö nu och de behöver saker att pilla med. Granar är jättebra för det är en massa C-vitamin i det!:)
/Hanna

Ny häst idag

Kommer ju en ny häst i flockhagen idag. Jag får skynda ut efter skolan, får ta bussen.
Bilden är från höstlovet när Olivia var här:)
/Hanna

Sheeba

En allmänt söt tjej <3


Såhär gör man när man tigger banan ;)


Händer något spännande ute...


Såhär ser "kronan" ut som Sheeba har på rumpan. Hon heter ju faktiskt "QUEEN Of Sheeba" :)


Idag löshoppade jag och Lina henne lite, hon var duktig. Vi hade inga linor eller något så hon var lite busig ibland om sprang vid sidan. Men hoppar fint gör hon! Dock tyckte hon att matte inte var rolig på slutet för då ville hon inte bli fångad. Men vi fångade henne sen!
;)
Imorgon kommer det en ny häst, ska bli roligt att se. Sheeba går ju i flocken och hon är den enda tjejen än så länge. De är redan 5 pojkar och Sheeba och imorgon kommer det yttligare en pojk, så vi får väl se. Men jag tror hon trivs med alla killar. Det jag tycker är bäst av allt är att Sheeba och Rickard är jätte bra kompisar. De går brevid varandra i hagen, sjukt söta. De lixom går dit den andra går:)
/Hanna

Vill ha

/Hanna

Ny blogg ju!

Sådärja, har ni sett va fin bloggen blev? Jag blev faktiskt jätte nöjd över headern:)
Sheeba fick vila 2 dagar i rad nu, tänkte börja "pressa" henne lite mer nu vid ridningen. Alltså att jag ska försöka få upp konditionen på henne och så. Dessutom behöver hon gå ner typ 100 kg. Ska hoppa lite mer nu också. Det blev ingen tävling i Söndags, det blåste så himla mycket då så vi vågade inte köra till Karlshamn eftersom det var typ i Blekinge det var värst. Då hängde min kompis Linnea med till stallet istället, haha vi åkte ut halv 8.
Sheeba var jätte duktig! Jag var så hoppsugen så vi satte upp ett hinder i paddocken och så hoppade jag. Jag och Sheeba hoppade faktiskt 90cm! Jag är jätte stolt över henne. Hon tycker verkligen det är jätte roligt att hoppa, dessutom är hon typ två dm över bommen varenda gång:) Dock vill jag inte pressa för mycket på höjden, hon är ju bebis fortfarande och det är ju inte höjden som är det viktiga utan det är innan, över och efter hindret som är viktigast!
/Hanna

RSS 2.0