Dagens hästoutfit

Sheebas outfit idag, hon fick ha samma schabrak som när jag longerade. Jag satte på henne de blåa benskydden istället för lindorna:)

image description

Ensamma i skogen, ja!

Idag var Sheeba såhääääääääääär duktig! Jag red i ridhuset först, och jag red över upphöjda bommar. Och så hade jag en bom på den andra långsidan som jag galopperade över. När det blev missar och missförstånd var det alltid mitt fel, hon bara försöker göra det jag säger så gott hon kan och hon är jätte duktig. Men det är jag som bedömer fel de gånger det går fel och när jag väl gör rätt så går hon jätte bra. Det märks verkligen inte att hon är bäbis. Men jag har börjat "pressa" henne lite mer, inte pressa utan mer... typ kräva lite mer av henne. Som att hon ska gå i form innan jag gör en övergång och jag gör inte lika många skritt pauser som jag har gjort tidigare. Hon börjar bli vuxen, hihi:)

Efter jag hade ridit klart passet som gick jätte bra, red jag fram till dörren och öppnade den från Sheebas rygg. Sedan red vi ute ensamma en pytte runda bara för att skritta av. Det gick hur bra som helst, hon stannade inte någon gång. Dock tvekade hon lite ibland men la jag till ett litet tryck med skänklen så fortsatte hon gå:) Duktig Sheeba <3

image descriptionimage description


Hovolja

image description

Tänkte bara tipsa om denna hovoljan som jag tycker är jätte bra. Den gör hovarna jätte fina, jag brukar använda den när det är varmt och torrt ute. Den fuktar hovarna jätte bra, dessutom blir hovarna glansiga och fina!:D

A haircut

Klippte Sheebas man igår, den var lite för lång för så som jag vill ha den på henne och när hon ändå skulle vila så tog jag chansen och energin till att klippa manen;) Blev inte jätte bra men det får duga. Blev som det skulle iallafall. Här kommer före och efterbilder:

image description
image description

Vila

Sheeba fick vila idag också. Det är så himla tråkigt väder! Det bara regnar hela dagarna, jag var dygnsur innan jag ens hade hunnit ut hela vägen till stallet... :( Igår klippte jag manen på Sheeba eftersom jag inte hade så mycket att göra. Borstade henne också rätt noga, hon blir så glansig och fin när man ryktar henne. Det är mycket roligare att borsta när man ser skillnad. Tycker inte ni det?:) Ni får bilder i nästa inlägg!

Såhär ser Sheeba ut när hon är uttråkad ;)
image description
image description

Blå, fin och busig

Longerade Sheeba igår i ridhuset. Hade ingen att rida med och jag tyckte att hon behövde röra på sig efter det braiga passet i ridhuset dagen innan. Tror nog att hon får vila idag, eller det kanske blir en liten promenad så att hon både får röra på sig och att vi övar på att vara "ensamma":) Hon börjar ju bli duktig på det nu. Anledningen till att hon får vila är att jag har ridit henne hela veckan nu, så hon förtjänar vila. Så duktig som hon har varit!:)

Hon var ganska duktig när jag longerade henne, dock förstår hon inte mig när jag vill att hon ska "ut", ibland kommer hon in för nära i volten och då vill jag flytta ut henne men ibland missuppfattar hon och bara ökar. Men det är ju inte så lätt för henne att veta när jag inte longerar så ofta:) Men jag tycker hon är duktig ändå. Och efter longeringen igår, släppte jag henne så att hon fick springa och busa. Jag hade ju henne lite inspänd så det var skönt för henne att kunna springa och slänga med huvudet:P (Som man ser på en av bilderna) Jag tycker att hon var rätt fin i den blåa outfiten, vad tycker ni?:) Jag har också blåa benskydd till när jag hoppar;)

image description
image description
image description
image description
image description
image descriptionimage descriptionimage description

Outfitsen igår

Hade blå outfit på Sheeba igår när jag longerade. Hon är så fin i blått:) Sedan hade hon på sig back on track täcket efteråt medans jag mockade, så att värmen från passet skulle göra lite nytta. Dessutom fick hon gotte (melass) ;)

image description
image description
image description
image description
image description

Joggingpasset blev super

image description

Red väldigt lösgörande igår, mycket volter, serpentiner och avbrott/igångsättningar. Hon gick som en klocka, riktigt bra gick det! Och hon börjar verkligen förstå halvhalter, hon lyssnar hur bra som helst när man sätter mig ner och gör hjälperna för halvhalt. Samlingen i galoppen börjar också bli bra. Hon verkade tycka det var roligt att rida i ridhuset igår nu när jag har ridit ute flera dagar. 
Förutom att hon allmänt gick jätte bra, genomförde vi lite galoppbyten. Det gick också jätte bra, iallafall från vänstergalopp till höger. Höger till vänster tänker jag öva på en annan gång, det blir så förvirrande för henne att öva på båda under samma pass. 

Det var så att jag hade en bom i mitten (på x) så att jag kunde rida över den i en åtta. Jag skulle galoppera på en volt, men Sheeba tog bommen i galopp och efteråt så bytte hon själv galopp. hehe, hon är så busig. Gillar att hon tar bommar och hinder så fort hon får chansen, visar ju på att hon tycker det är kul;)

Nytt grimskaft och ridningen igår

Sheeba har tagit sönder lite grimskaft då och då och nu märkte jag att jag inte hade så många... kan ju vara bra att ha, speciellt när man ska iväg på träning, tävling osv. Så då blev det ett nytt grimskaft igår. Jag vet, jätte intressant. Men ingen är tvungen att läsa det jag skriver;) Inget speciellt med det nya grimskaftet, bara att det är lila och ... nytt, typ. Bilder ska ni få iallafall. wiiie!

image description
image description

Ingrid och jag red till klätterbacken igår, galoppade dit. Jag skrittade uppför backen tre gånger, Ingrid skrittade fyra gånger. Eftersom jag knappt har klättrat med henne på ett tag ville jag inte ta i för mycket. Och tre gånger var alldeles lagom för Sheeba. Dessutom fick vi öva på att vara ensamma när Ingrid och Hexan red iväg och tog backen en gång till efter mig och Sheeba. Sheeba blev lite besviken när Hexagon försvann men jag kunde rida runt där uppe på toppen, rida ner en bit, göra volter och allt möjligt. Hon var så super duktig! Hon försökte inte vända en enda gång! Kändes verkligen jätte bra för jag vill ju inte att hon ska kasta sig efter någon så fort man blir ensam. Dessutom måste hon kunna gå iväg och vara ensam sedan på tävling. Men jag blev jätte glad och stolt igår:) Eftersom vi klättrade igår så tänkte jag ta och jogga henne idag. Dock får det nog bli ridhuset för jag har ingen att rida med vad jag vet, än. Och jag har ridit ut så många dagar nu. Så det blir att jogga volter och serpentiner i ridhuset sen.

image description

Flugmedel

Igår köpte jag en ny flugspray, min gamla fungerade inte. Eller, den fungerade i typ fem minuter och sedan kom alla flugorna igen. Jag hoppas att denna funkar bättre, blev tipsad av en tjej i stallet. Dock är det lite halvdyrt. 200 spänn för en lite flugmedel lixom... får väl se om den fungerar. Annars blir jag arg. Då får jag pröva det jag prövade på Sune förra året. Att spä ut äppelcidervinäger och sedan svampa på det varje dag ett tag, sedan vill inte flugorna veta av hästen eftersom huden då typ har tagit upp den äckliga lukten. Men det är inget som vi märker speciellt mycket utan det är bara flugor och knott som inte vill vara kvar på hästen längre, vilket är bra. Tjoho!;)
image description
image description
image description

äntligen lite uppdatering

Äntligen blir det lite uppdatering. Allt har varit lite kaos. Skulle ju bland annat uppdatera om träningen men så blev det aldrig. Det var så mycket i skolan som skulle in näst sista veckan och sedan var det förberedelser och städning osv. Men nu har jag alltså slutat nian och fått sommarlov!!:D Ska försöka uppdatera nu under sommaren men sedan under hösten hade jag tänkt uppdatera lite bättre så att ni får följa mig i skolan och hur det är att bo på internat osv!:) Det ska bli så roligt och spännande!:D

Men tillbaka till ingen uppdatering, hehe. Problemet är mest att jag inte har någon dator nu då skolan tog tillbaka deras dator. Jag har bara mobilen och så lånar jag mammas och pappas lilla laptop. Dock fungerar det inte att uppdatera från mobilen, det vill sig bara inte... :( Aja, nu iallafall ska jag se om jag kan fixa in lite bilder också!:)

image description
image description
image description

Träning idag

Idag ska jag träna för en tjej som heter Katarina, jag uppdaterar ikväll eller imorgon om hur det gick.
Igår red jag för första gången i ridhuset i det nya stallet, hon var väldigt tjafsig och skakade mycket på huvudet för att komma undan när jag jobbade henne. MEN när jag väl fick tag på henne resten av ridpasset blev hon väldigt fin! Speciellt i galoppen är hon jätte fin och jag kan ha ett väldigt, väldigt mjukt stöd i tyglarna!:)
Fotograf: Hanna (Jag)

RSS 2.0