Ont om tid

Har haft lite ont om tid men nu är jag ännu en gång tillbaka vid bloggen;) Denna veckan har Sheeba varit fantastisk! Iochmed att det har varit så lerigt i hagarna och brist på gräs så har jag tagit in Sheeba vid lunch varje dag. Hon har gått SUPER mycket bättre i ridningen och hon har varit helt underbar i både gången och speciellt i munnen. Hon har varit mjuk i gångarterna och hon har bara varit så rolig att rida! 
 
Måndag: Vi hade terräng och vi var inte med förra gången det var träning på terrängbanan men det gick jätte bra ändå. Vi hoppade stock och försökte galoppera genom vattnet, det gick sådär för det blåste små vågor på vattenytan och det var lite läskigt ;) Vi skulle även hoppa en liten "grav" och det var rätt hemskt, det var jobbigt att hoppa över för det var ju sååå läskigt. Hon stog länge och velade vid kanten (det gick att kliva över!) och efter mycket om och men kom vi över. Ett par gånger faktiskt!:)
 
Tisdag: Då var Maud iväg och eftersom vi brukar ha kvällslektion på tisdagar så fick vi en tid att rida på där vi skulle öva programridning inför torsdagen och så hade hon bokat ridhuset. Det var bara att rida då. Hon kändes jättefin då också, det enda problemet var mitt temperament då, för det var inte bara vi i klassen i ridhuset. Det var några andra där, som egentligen inte skulle rida där då vi hade ridhuset bokat, men antagligen visste väl inte de om det. Det hade faktiskt inte varit ett problem, problemet var att de red ivägen för oss HELA tiden. Speciellt mig! Jag vet inte om de inte vet om att hästar är ett djur som också kan sparkas eller vad de trodde för att den ena tjejen red preciiiis framför min häst och man vet inte vad som hade kunnat hända om hennes eller min häst hade sparkat. Så jag var jätte sur och det gick inte helt bra att rida. Det var inte Sheebas fel, det var mer jag som inte kunde koncentrera mig och jag var inte så följsam.
 
Onsdag: Hade tänkt rida ut, men jag tyckte inte att det var så kul att ge sig ut när det börjar skymma och älgjakten har börjat med. Jag och Sheeba begav oss då ut på trav/galoppbanan och för första gången skrittade, travade och galopperade vi själva flera varv på banan. Hon var skitduktig, även om det bara var ett litet joggpass. 
 
Torsdag: Då var det dags för programridningen. Jag red LB:1 och det gick så himla bra i traven. På framridningen klickade det bara till med formen i trav och hon kändes super. Dock lite mer spänd i galoppen men det är påväg. Hon har ju gått upp och ner nu, för i slutet på våren var hon sjukt fin! Gick jättefint och var i fin form och allting. Hon ville dock inte hänga med riktigt i galoppen inne på banan men det gjorde inte så mycket. Men man önskar ju att hon skulle anstränga sig lite mer, det märks att hon inte tycker om att vara och rida inne på dressyrbanan. Men jag vill ändå kunna tävla lite dressyr så det ska hon få stå ut med.. ;)
 
Fredag: Vi hade stilhoppning och det gick bra då med! Framridningen var som dagen innan, hon kändes jätte fin och hon började komma lite mer i galoppen idag men fortfarande går hon inte i så djup form där. Men som sagt så kommer det! Tror att allt kommer lossna så småningom. Inne på banan gick det rätt bra, men det kändes inte som vi hade ett jätte "flyt", eller vad man ska kalla det. Det såg tydligen bra ut, men det kändes inte helt som jag vill att det ska kännas. Men det är ju en övningsgrej, allt kommer ju inte på en gång. Vad jag vet rev vi inget, dock blev det lite missförstånd på ena kortsidan mot "collectingringen" där vi hade dressyrstaket. Det var hinder väldigt nära där och i svängen mot nästa hinder som var snett igenom hade jag inte riktigt hela hästen med mig så vi råkade hoppa dressyrstaketet i farten :P Men det gjorde inte jätte mycket tycker jag, för det var ju enbart mitt fel med dålig väg-planering. 
 
Bilder från i början på sommaren då allt hade lossnat för ett tag och allt kändes allmänt bra:
 
Ointressant men detta inlägget tog hela kvällen att skriva, hoppas någon orkade läsa det;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0